Om föreningen

Näsets bystugeförening är en ideell förening som driver en samlingslokal i Näsets by i Ore, Furudal. Vi arrangerar olika aktiviteter såsom fester, utställningar, kurser och andra kulturaktiviteter. Föreningslivet i bygden kan använda bystugan för sin verksamhet. Bystugan hyrs även ut för olika aktiviteter och sammankomster.

Bystugan sköts av ideella krafter. Medlemmar och bybor hjälps åt med såväl underhåll och skötsel av huset som genomförande av olika arrangemang, allt från majstångsresning till kursledning.

Vi är både en fastighetsförening, som äger och förvaltar Näsets bys gamla småskola, och en kulturförening, som genomför arrangemang såsom musikaftnar, kurser, föredrag mm. Men framför allt är vi en träffpunkt som främjar gemenskap och sammanhållning i byn.

Det är många som bidrar med sitt kunnande och engagemang till bystugans skötsel och verksamhet. Gräset blir klippt, huset blir målat, ladan blir renoverad, ett övernattningsrum iordningställs, kaminerna eldas, frysen fylls med byns godaste bullar, maten står på bordet när vi har fest, loppisen fylls med säljbara prylar, lotterierna får trevliga vinster o s v …och vi förstår nästan inte hur det är möjligt.

Medlemskap
Föreningen har öppet medlemsskap, vilket innebär att alla är välkomna som medlemmar. Du behöver inte vara boende i Näset, det räcker att vara intresserad av vår verksamhet
och vilja delta i arbetet med bystugan och delta i våra arrangemang.

Medlemsavgiften är 100:-/person och år, sätts in på bankgiro 5976-2658.
Skriv namn och adress, telefonnummer och e-postadress på talongen. Om du betalar via internetbank kan det ibland vara svårt att identifiera avsändaren. Maila därför gärna kassören, siw.boberg@gmail.com.

Du är hjärtligt välkommen att bli medlem!

Årsmötet
Årsmötet är föreningens högsta beslutande organ. Där väljer vi styrelse, fattar övergripande beslut om ekonomin, diskuterar året som gått samt idéer för framtiden. Medlemmarna kan lämna förslag till årsmötet – motioner. Dessa ska lämnas in till styrelsen minst en vecka före årsmötet, så att styrelsen hinner yttra sig över dem. Årsmötet hålls i regel veckan före midsommar, enligt stadgarna skall det hållas före 1 juli.

Engagemang
Arbetet med bystugan sker ideellt. Och du är välkommen att delta. Vi behöver funktionärer till midsommarfirandet, utställare och medverkande under hantverksveckan, vinster till lotterierna, bullar och kakor till caféer, prylar till loppis, vinster till lotterierna, händiga händer till byggnaden, idérika hjärnor till planering och genomförande av olika arrangemang, musiker, föredragshållare, kursledare. Fundera på vad just du skulle kunna och vilja göra. Alla är välkomna att delta.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *